A Travellerspoint blog

Ecuador - Montanita og Salinas


View South America on AnnikaSS's travel map.

Loerdag satte vi oss paa flyet med retning mot Quito, Ecuador. Lite ante vi om hva som ventet oss der… Vi ankom hostelet litt utpaa ettermiddagen og ble ikke videre imponert over standarden – en fornemmelse av bomberom blandet med en skitten kjeller var det som moette oss. Etter litt brainstorming var stemningen stor for aa forlate denne plassen saa fort som overhodet mulig, og vi begynte aa sjekke priser for aa komme oss ut til Galapagos-oeyene. Men – det ble litt i dyreste laget for vaare lommeboeker, og vi bestemte oss heller for aa ta turen nedover kysten av Ecuador. Etter aa ha surfet noen timer paa nettet etter fine strender, falt valget til slutt paa Montanita, et surfested 12 timer fra Quito. Vi pakket bagene vaare samme kveld og satte oss paa nattbussen nedover. Og nedover kan vi trygt si det gikk! Herman, som nybegynner paa nattbussfronten, sloknet saa fort han la hodet paa naboguttens forskrekkede skulder, mens Annika og Tone aldri helt klarte aa finne roen da de ble kastet fra side til side i bussetene sine pga sikksakk-kjoering nedover fjellsidene i noe som maatte ha vaert godt over 100 km/t.

Soendag morgen ankom vi Montanita, og fikk sjekket oss inn paa vaart nye, og mye finere, hostel ved navn Balsa Surf Camp. Vi ruslet bortover stranden inn til sentrum, og med vaar gode nese for bra restauranter, fant vi et meget hyggelig sted som het Tiki Limbo. Vi satte oss haapefulle ned og bestilte hver vaar frokost. Og jammen var vi ikke godt fornoyede med valget vaart av restaurant da vi forlot stedet fylt opp av godsaker og stappmette! Denne gode matopplevelsen foerte til at vi i de kommende dagene gjorde valget enkelt for oss selv og spiste baade lunsj og middag paa samme sted.
Balsa Surf Camp

Balsa Surf Camp

Balsa Surf Camp

Balsa Surf Camp

Herman kulern utenfor rommet vårt på Balsa Surf Camp

Herman kulern utenfor rommet vårt på Balsa Surf Camp

Herman som læxer'n i hengekøya på surf campen

Herman som læxer'n i hengekøya på surf campen

Tiki Limbo - favorittstedet i Montanita

Tiki Limbo - favorittstedet i Montanita

Fornøyd gjeng etter et fantastisk måltid

Fornøyd gjeng etter et fantastisk måltid

Bikkjeslagsmål om den DEILIGE eplesmuldrekaken paa Tiki Limbo restaurant

Bikkjeslagsmål om den DEILIGE eplesmuldrekaken paa Tiki Limbo restaurant

Sex on the beach

Sex on the beach

Mandag morgen hadde vi booket surfetimer med instruktoeren fra hostelet. Spente og forventningsfulle til egen innsats grep vi surfebrettene og marsjet ivei mot stranda. Etter en times morsom og underholdende teorileksjon paa stranden, bar det ut paa boeljan blaa. Annika kunne fra foer av skilte med tre surfekurs og ble dermed overlatt til seg selv. Herman viste seg aa vaere et naturtalent og tok surfingen lett som bare det. Tone derimot, slet litt mer... Men med god instruksjon og hjelp fra instruktoeren, klarte hun etter hvert aa karre seg opp og staa noen sekunder paa brettet.
Gatelivet i Montanita

Gatelivet i MontanitaEtter aa ha reist rundt i to maaneder og noeyd oss med diverse standard paa hosteler, var vi naa klare for noen dager i ren luksus. 5-stjerners hotellet Barcelo ligger bare 1,5 times kjoeretur fra Montanita, i den lille byen Salinas, og vi satte oss paa bussen nedover tirsdag ettermiddag. Hotellet ligger utmerket til rett ved stranden og har to basseng, treningsrom, sauna, spa og MASSE god mat. At bookingen vaar var all-inclusive kom som en meget positiv overraskelse paa oss alle, og vi feiret med en liten gledesdans oppe paa det store hotellrommet vaart! Naa var vi klare for aa gaa bananas naar det kom til mat og drikke! Grunnet desert og kakeservering til baade frokost, lunsj og middag, saa vi oss pent noedt til aa befinne oss paa treningsrommet baade en og to ganger daglig. Hadde det ikke vaert for det, ville vi rullet ned trappa i morgen naar vi skal dra.
Hotellet vårt sett fra knedypt vann

Hotellet vårt sett fra knedypt vann

Utsikt over Salinas fra hotellet

Utsikt over Salinas fra hotellet

Utsikt fra hotellet

Utsikt fra hotellet

Middag på uterestauranten på Barcelo

Middag på uterestauranten på Barcelo

Denne deilige frokosten nøt vi hver dag på Barcelo

Denne deilige frokosten nøt vi hver dag på Barcelo

Kroppene vaare har faatt hard medfart etter to mnd reising, og det var naa klart for aa pleie baade kropp og haar. Spa-avdelingen paa hotellet har dermed blitt flittig brukt, og vi har mest sannsynlig bidratt til at de naadde budsjettet sitt i aar. For aa ta en pause fra all denne dollingen, tok vi oss en tur paa hver vaar vannscooter og fikk litt vind og sjoesprut i haaret!
Girlsa fyker av gårde på vannscooterne

Girlsa fyker av gårde på vannscooterne

Som dere kanskje skjoenner har de siste dagene vaert krevende og tatt mye energi. Idag saa vi derfor ikke noe annet valg enn aa ta en avslappende dag ved bassenget. Riktignok har vi ogsaa idag hatt krevende oppgaver, nemlig aa komme seg ned til matsalen og dytte i oss noen flere kaker.
Herman

Herman

Fornøyd etter en etterlengtet cappuccino i Salinas

Fornøyd etter en etterlengtet cappuccino i Salinas

Salinas by night

Salinas by night

I morgen er morroa over for Tone sin del, og hun takker for seg og setter seg paa flyet hjem til kalde Norge. Annika og Herman forsetter sin ferd videre til Belize og krysser fingrene for at orkanen Rina velger aa ta turen i motsatt retning!

Posted by AnnikaSS 11:02 Archived in Ecuador

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Herlig, herlig, herlig. Nyt den siste tiden ogsaa. God klem fra Goa.
PS. Det er ikke saa verst her heller. Bare litt for varmt. Over 30 grader hver dag. Litt mye synes naa jeg da....

by mari

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint